Bastion

Manor Road. Sherborne St John, Hampshire.

Manor Road. Sherbourne St. John, Hampshire. Planning, technical design and 3D visualisations expertly delivered by our in-house team to rejuvenate a cluttered layout, transforming it into a spacious family home.

INTRODUCTION

A contemporary overhaul to a traditional chalet bungalow required a cleverly conceived approach by our concept and architectural design development specialists. Planning, technical design and 3D visual services were expertly delivered by our in-house team to rejuvenate a cluttered layout, transforming it into a desirable, spacious family home refurbishment.

WHAT WAS THE BRIEF?

Situated in a settlement area in Sherborne St John, this previously converted chalet bungalow was in need of modernisation both to the external appearance and the internal arrangement. Occupied by a family of 4 and an older relative, the layout needed to incorporate open plan family living areas with a separate sitting area, whilst providing ample bedroom, bathroom, subsidiary and amenity spaces required for a generous family home. The main challenge was the clients’ desire to transform a quaint looking bungalow with traditional features, into a sleek and stylish looking home.

OUR SOLUTION

Rationalisation of the ground floor allowed us to create a layout more conducive to modern living. The large living space separated from amenity and work spaces with a natural and fluid flow of circulation. A generous ground floor rear extension provides a separate sitting area with beautiful views out towards the garden. Simplification of the external fabric and use of zinc cladding complemented by grey anthracite frames provides a clean and fresh base with a striking contrast.

I wouldn’t hesitate to recommend the Bastion team for any residential building design project. Throughout he was attentive to our needs (despite how fussy they were!) and did everything within the realms of possibility to make it happen. He was particularly effective at settling disputes with the planning office to ensure the design we wanted could go ahead in its fullest.

Simon Long

previous arrow
next arrow
Slider
The Finer Details.

A rusted steel effect canopy, cantilevered oriel window and burnt effect timber cladding give this building a unique and contemporary yet rustic feel.

Close Menu