Bastion

Bedford Road. Guildford, Surrey.

Bedford Road. Guildford, Surrey. Feasibility study and Concept design of a mixed use scheme situated adjacent a tow path on the outskirts of the city centre.

INTRODUCTION

A contemporary mixed use scheme on the outskirts of Guildford City centre, providing a welcome respite along the tow path for shoppers, an inspirational office environment and beautiful luxury apartments.

WHAT WAS THE BRIEF?

A tired, run down auction house currently sits on a prime location overlooking the canal adjacent to a car park, cinema and theatre. Our instruction was to introduce something to utilise the desirable area and high footfall.

OUR SOLUTION

High property values and rental yield in the area for residential, commercial and retail provided the opportunity to produce a mixed use property which caters for the various business in the city. The Ground floor comprises of retail units and a cafe whilst the first and second floors are a combination of commercial and residential. The building nestles on the edge of the canal creating a peaceful sitting area and view.

We would highly recommend Cameron and his team. He listened to our requirements and proposed designs and then added his design flair. He worked within our budget and is very approachable. The quality of his work and plans were top drawer.

Neil Rodgers

Slider
The Finer Details.

The strategic positioning of glazing creates an illusion of a floating roof. Whilst the bold grey framing and vertical growing walls clearly define the individual uses and elements for each section of the building.

Close Menu